S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Toskana (3 dni)

2 nočitvi

PROGRAM POTOVANJA

1. dan (Ljubljana – Firence) – nočitev z zajtrkom:
Proti Firencam se odpeljemo v zgodnjih jutranjih urah. Po vožnji mimo Trsta, Benetk in Bologne prispemo v glavno mesto Toskane v dopoldanskih urah. V Firencah nas avtobus odloži na razgledni točki Piazzale Michelangelo, od tam pa se sprehodimo skozi center mesta: od palače Pitti se čez pozidani most Ponte Vechio čez reko Arno sprehodimo do galerije Ufizzi, ogledamo si stolnico, krstilnico in Giottov zvonik, Trg Seniorina s palačo… Na centralni tržnici si lahko privoščimo kosilo ali pa toskanske dobrote le poskusimo.  Popoldan bo prost za samostojne oglede ali obisk katere izmed galerij. Popoldne se zapeljemo do prenočišča, kjer se nekoliko odpočijmo in osvežimo, zvečer pa si mesto ogledamo še v soju luči.

2. dan (Firence – Greve in Chianti – Siena – Perugia) – nočitev z zajtrkom:
Po zajtrku zložimo vso prtljago v avtobus in se odpeljemo po lokalni cesti čez tipično toskansko podeželje s samotnimi grički, posejanimi z vinogradi in nasadi oljk, do vasi Greve in Chianti. Že po imenu je jasno, da je v tej pokrajini doma vino chianti, ki ga lahko (poleg vseh ostalih vrst) tu preizkusimo v ogromni vinski kleti. Sledi vožnja do Siene, ki leži v osrčju Toskane. Sprehodimo se čez gotski center mesta: ogledamo si stolnico in krstilnico, trg Piaza del Campo… Tu bo čas za kosilo po kosilu pa se odpeljemo do približno dve uri oddaljene Perugie.

V Perugi se namestimo v prenočišču, zvečer pa se podamo v center tega vedno živahnega univerzitetnega mesta, ki je polno študentov in študentk, prijetnih lokalov, uličnih umetnikov in možnosti za zabavo.

3. dan (Perugia – Ljubljana):
Dopoldne se še enkrat s tekočimi stopnicami povzpnemo do centra mesta – mesto namreč leži visoko na hribu in za lažji dostop so za pešce skopali tunele in v njih namestili tekoče stopnice, ki nam olajšajo pot na vrh. Tu se po Corso Vanuci sprehodimo do Trga republike in naprej do mestne stolnice in fontane. Vzamemo si čas za kosilo in zadnje nakupe, nato pa se vrnemo proti domu. V Ljubljano prispemo v poznih večernih urah.

 

CENA: od 120 EUR (ob udeležbi 45 oseb, na vsakih 15 oseb potuje en spremljevalec brezplačno)

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana – Firence – Greve in Chianti – Siena – Perugia – Ljubljana
  • enkrat nočitev z zajtrkom v hostlu v Firencah in enkrat v Perugi
  • vse oglede po programu brez vstopnin
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • spremljanje potovanja
  • stroške organizacije potovanja in DDV

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits