S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Berlin (4 dni)

2 nočitvi

PROGRAM POTOVANJA

1. dan (Ljubljana – Berlin):
Na pot proti Berlinu se podamo okrog 19. ure zvečer. Pot nas vodi mimo Jesenic, Salzburga, Munchna in Leipziga do Berlina.

2. dan (Berlin) – nočitev:
Pred prispetjem na cilj se ustavimo na eni izmed bencinskih črpalk z gostinsko ponudbo, kjer se nekoliko okrepčamo in osvežimo, nato pa hitro do (danes zopet) glavnega mesta Nemčije, kamor prispemo v dopoldanskih urah.

Z avtobusom se mimo olimpijskega stadiona in stebra zmage zapeljemo do Bandenburških vrat, od koder oglede nadaljujemo peš. Sprehodimo se po promenadi Unter den Linden mimo sedeža nemškega parlamenta Reichstag, Humboldtove univerze, Mestne knjižnice, Muzeja nemške zgodovine, mestne hiše do Alexanderplatza, ki je predstavljal središče nekdanjega vzhodnega Berlina. Tu se lahko povzpnemo na televizijski stolp, od koder si mesto ogledamo še iz nekoliko višje perspektive. Vzamemo si nekaj prostega časa za samostojne oglede in kosilo, pozno popoldne pa se zapeljemo do našega prenočišča, kjer bo nekaj časa za osvežitev in zaslužen počitek.

Večer preživimo v živahni četrti Sheunenviertel – nekdaj židovski geto (sprehodimo se še mimo Nove sinagoge), v komunističnih časih zaspana in pozabljena četrt, danes pa živahen del mesta s pestrim nočnim življenjem.

3. dan (Berlin) – zajtrk, nočitev:
Po zajtrku se odpeljemo do mejne točke Checkpoint Charlie, kjer so si še pred nekaj več kot dvema desetletjema zahodni in vzhodni veljaki izmenjevali svoje ujete vohune. Tu je potekala mejna črta med vzhodnim in zahodnim Berlinom, kjer so čez mejo poskušali bolj ali manj uspešno ubežati številni prebivalci vzhoda.

In če smo se prejšnji dan bolj posvečali vzhodnemu delu, se spodobi, da ta dan preživimo na zahodu. Sledi ogled predela okoli trga Potsdamerplatz, novejše četrti s številnimi ambasadami, od tam pa se zapeljemo do mondene avenije »Ku'damm«, središča zahodnega Berlina s številnimi butiki, nakupovalnimi središči in restavracijami. Tu se najemo prave nemške (ali pa za Berlin tako značilne turške) hrane. Popoldne se sprehodimo čez živalski vrt, ki slovi kot eden najpestrejših na svetu.

Večer bomo preživeli v centru mesta med pohajkovanjem in še zadnjim okušanjem nemških dobrot.

4. in 5. dan (Berlin – Dresden – Ljubljana) – zajtrk:
Zgodaj zjutraj se iz Berlina odpeljemo do tri ure oddaljenega Dresdna. Mesto je bilo ob koncu druge svetovne vojne skoraj povsem uničeno, a kasneje obnovljeno in danes lahko znova opazujemo njegovo krasno silhueti ob reki Elbi. Ogledamo si center mesta, ki so ga v 18. stoletju zaradi svoje bogate kulture imenovali kar »severne Firence«.

Po kosilu sledi odhod proti domu. Po vožnji mimo Regensburga in Munchna prispemo domov v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

 

CENA: od 155 EUR (ob udeležbi vsaj 45 oseb, na vsakih 15 oseb potuje en spremljevalec brezplačno)

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana – Berlin – Dresden – Ljubljana
  • dvakrat nočitev z zajtrkom v hostlu v Berlinu
  • vse oglede po programu brez vstopnin
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • spremljanje potovanja
  • stroške organizacije potovanja in DDV

MOŽNA DOPLAČILA:

  • vstopnina v Mauermuseum pri Checkpoin Charlie (6,5 EUR)
  • vstopnina na televizijski stolp (11 EUR)
  • vstopnina v živalski vrt (10 EUR ali z akvarijem 15 EUR)

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits