S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Praga (2 dni)

1 nočitev

PROGRAM POTOVANJA

GALERIJA

1. dan (Ljubljana - Praga):
Za odhod v Prago se zberemo v Ljubljani ob 22.45 uri. Avtobus odrine ob 23.00 uri, zato se potrudimo, da smo skupaj točni. Sledi nočna vožnja s postanki preko Maribora, Šentilja, Dunaja, Znojma in Jihlave do češke prestolnice.

IMG_4546.JPG2. dan (Praga) – nočitev z zajtrkom:
Pred prispetjem v Prago se ustavimo na bencinski črpalki z gostinsko ponudbo, kjer si privoščimo zajtrk in se nekoliko osvežimo, nato pa se zapeljemo v center »Zlatega mesta« (kakor radi poimenujejo Prago), kamor je predviden prihod okrog desete ure.

Ogledamo si predele Nove město, Stare město in Mala strana: sprehodimo se od Vaclavovega trga mimo stolpa Prašna brana in Karlove univerze do Staromestskega trga (kjer stoji med drugim Tynska cerkev, astronomska ura Orloj, cerkev Svetega Nikolaja…); nato čez židovsko četrt Josefov do Karlovega mostu in še čez. Skupaj obiščemo Kafkin muzej, sledi pa nekaj prostega časa za kosilo in samostojne oglede.

Popoldne se zapeljemo do našega penziona. Zvečer se skupaj peš odpravimo v center mesta, kjer bo čas za večerjo (lahko jo organiziramo skupaj v eni od številnih tradicionalnih pivnic), sledi pa zabava v eni izmed praških diskotek.

3. dan (Praga - Ljubljana):
Po zajtrku sledi ogled nam še nepoznanega dela Prage. Avtobus nas najprej odpelje do štadiona Strahov, ki je nekoč predstavljal ponos komunističnega režima, danes pa sameva in žalostno propada. Po kratkem sprehodu okrog mogočne betonske zgradbe se zapeljemo do Hradčanov, kjer stoji slavni Praški grad. Pot nas bo vodila od Strahovskega samostana ob trgu Pohořelec mimo stavbe zunanjega ministrstva, baročne cerkve Loreta, palače Schwarzenberg do Praškega gradu. Počakamo na menjavo straže pred glavnim vhodom, nato pa se sprehodimo skozi notranja grajska dvorišča, Zlato uličko in letno kraljevo rezidenco Kralovsky Letohradek.

Sprehodimo se čez Karlov most, si vzamemo nekaj časa za kosilo, nato pa sledi odhod proti domovini. Po vožnji s postanki mimo Jihlave, Znojma, Dunaja in Maribora prispemo v Ljubljano okrog druge ure zjutraj.

 

CENA: od 85 EUR (ob udeležbi 45 oseb, na vsakih 15 oseb potuje en spremljevalec brezplačno)

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana – Praga – Ljubljana
 • dvakrat nočitev z zajtrkom v penzionu ali hostlu v Pragi v večposteljnih sobah
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • vse oglede po programu brez vstopnin
 • spremljanje potovanja
 • stroške organizacije potovanja in DDV

MOŽNA DOPLAČILA:

 • vstopnina v Kafkin muzej 120 CZK (= ok. 5 EUR)
 • vstopnina v Zlato uličko 125 CZK (= ok. 5,2 EUR)
 • vstopnina v diskoteko 100 CZK (= ok. 4,1 EUR)
 • skupna večerja v pivnici 200 CZK (= ok. 8,3 EUR)
 • karta za tramvaj 32 CZK (= ok. 1,3 EUR)

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits