S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Tajska od severa do juga 2012

Med pripravami na skupino sem nabirala nove izkusnje... (pot iz Bangkoka na Ko Tao)

Nasvet za tiste, ki mislijo potovat iz Bangkoka na Ko Tao v lastni reziji: splaca se kupit drazjo vozovnico! Ce primerjam ponudbi: destinacija Bangkok - Ko Tao. Tista za okoli 500B vkljucuje nocni bus brez odejice, postanki so v nekih vaseh kjer je za vecerjo na voljo res malo hrane, (da ne govorim o toaletnih prostorih), veckrat moras zamenjat prevozno sredstvo in vsakic cakati na odhod, ladjica je Songserm (slika levo), ki je prenatrpana in se ustavi na vsakem otoku, pot traja okoli 20 ur. Karta za 1000B pa vkljucuje se malo bolj luksuzni bus z odejicami, ki je hitrejsi in gre naravnost v pristanisce. Polurni postanek med voznjo je v odprti restavraciji, ki ima res dobro ponudbo hrane (toaletne prostore tu ves cas cistijo). V pristaniscu v Chumpornu se caka le dobre pol ure na speed boat Lomprayah (slika desno), ki pluje direktno in zato potrebuje manj casa (uro in 40 minut). Za ta prevoz potrebujes skupaj le 10 ur. Upam, da je ocitno kako navdusena sem nad drazjo a predvsem hitrejso in bolj luksuzno varijanto. mežik

 

11.7.2012

Skupinica je minuli vecer srecno pripotovala na Tajsko. Na letaliscu sva jih s prijateljico Miw pocakali in vsakemu podarili vencek iz jasminovih cvetov. Ta gesta je pri domacinih v navadi, pomeni pa lepo dobrodoslico. Songteva (predelan tajski tovornjacek z dvema klopema, ki sluzi kot minibus) sta nas dopeljala do prenocisca. Zejo nam je ob dolgem klepetu o dogodivscinah na letliscu gasil Lio, Chang ali Singha (vrste tajskih piv). Naslednje jutro smo se ze zgodaj odpravili na izlet na Doi Suthep.

Nasi vozniki so se kmalu navadili voznje po levi strani ceste, tako da so lahko sopopotnice, ki so sedele za njimi sprosceno uzivale v razgledu. Najprej smo obiskali budisticni tempelj, nato poizkusili crvicke in kobilice, se sprehodili do slapa, kjer so se domacini kopali kar obleceni (kar je za njih popolnoma vsakdanje), kosilo pa smo pojedli na jezeru Huai Teung Tao. Med zres raznoliko in okusno hrano smo preverili kaj so plesoci rakci. Nekateri so nato zaplavali, drugi pa pocilivali v bambusovih hiskah. Zvecer smo obiskali night bazar, kjer so se nekateri prvic srecali s tajsko masazo...

12.7.2012

Dan za treking. Od ogleda orhidej, obiska plemen, jahanja slonov, hoje po (uhojenih) poteh dzungle do velikega slapa in kopanja z naravno masazo padca vode, raftinga in bamboo raftinga do poizkusanja lokalne hrane ob zabavi energicnih tajskih vodnikov, ki pojejo slovenske pesmi in se radi naucijo kaksne nove besede. Sport + zabava + ucenje + sprotitev + ... = SANUK (beseda, s katero Tajci poimenujejo veselje in zabavo. Pravijo, da mora biti povsod, v vsaki stavri, ki jo delas. Tudi v sluzbi. Kaj to v praksi pomeni, tu po nekaj dneh tudi dojames nasmeh)

13.7.2012

Dan za kuhanje. Ucili smo se kako pripraviti odlicno tajsko hrano. Zacimbe so tu drugacne, tudi zelenjava in sadje. Za en obrok ne potrebujes vec kot 5 minut. Kako to? Vprasajte nase potnike. Sedaj so ze pravi kuharski mojstri!

14.7.2012

Navsezgodaj smo z nocnim vlakom prispeli v Bangkok - mesto angelov. Sprehodili smo se skozi Banglampoo, se z recno barko zapeljali do Wat Aruna in Wat Poja (templja). Dogajanje na amulet marketu je bilo kar zivahno. Ne le ''navadni mescani'', tudi menihi so iskali primerne obeske za sreco. Zvecer smo si narocili rakce, skampe in ostale morske dobrote za katere bi doma placali pravo premozenje...

15.7.2012

V Kanchanaburi smo se odpravili z lokalnim vlakom z lesenimi sedezi. Cas je hitro mineval, saj so nam Tajci pogosto ponujali jedaco in pijaco. Fantje so se lotili kartanja (kar je tu nezakonito, saj drugace kot za denar Tajci ne znajo igrat kart), neznejsi spol pa se je posvetil nabiranju moci z zaprtimi ocmi.mežik Songtew nas je odpeljal do Tiger templja, kjer smo se lahko slikali s to prijazno, nezno mucko. Nekaj tigrov smo nato opazovali pri igri. Bili so pravo nasprotje s tistimi za fotografiranje!

16.7.2012

V parku Erawan smo si ogledali slap za slapom, vse do zadnjega - sedmega. Ker smo bili pridni, so nas ribice za nagrado zmasirale. Njihovo grizljanje nam je izvabilo nasmesek na obraz. Opice so veselo skakale naokrog, ko smo se kopali. Nato pa smo si ogledali se presajanje riza. Stricek nam je z veseljem pokazal kako se to dela. Nekateri smo se preizkusili in ugotovili, da to niti ni tezko. En sopek ze gre, celo polje pa je kar velik zalogaj.

17.7.2012

Izlet v Ajutayo. To je nekdanja prestolnica Tajske. Podrocja kjer so rusevine templjev, so pod Unescovo zascito. Zvecer smo se usedli na avtobus in zaspali v upanju, da se zbudimo sele v Chumpornu, kjer bo treba presesti na ladjo.

18.7. - 21.7.2012

Ko Tao. Uzivanje na pesceni plazi, izlet s colnom okoli otoka, snorklanje in opazovanje razlicnih ribic in koral, nabiranje skoljk, cabaret show, ''baketi'', ...

22.7.2012

Od kulture do zapravljanja. Ogled kraljeve palace (Grand palace), Wat Phra Kaew, plezanje na Baiyoke sky tower, guzvanje po China Townu in  barantanje na Silomu. Nakupovalno mrzlico in potrosnistvo na teh dveh mestih zacutis zelo hitro.

23.7.2012

Ze navsezgodaj zjutraj nas je minibus cakal pred hostlom. Med voznjo do floting marketa smo opazili veliko ribogojnic, nasadov sadnega drevja in rizevih polj. Minibus smo zamenjali za speed boat, ki nas je po kanalu pripeljal do plavajoce trznice. Ker dejansko vec vidis iz colna kot pa ce hodis naokoli pes, smo presedli v coln na vesla. Gospe colnarki sta nas pocasi vozile od ene do druge prijateljice s spominki. Ko je kdo od nas kaj kupil, je colnarka hitro, skoraj nevidno spravila provizijo v zep. Nekateri smo za bolj doziveti obcutek prave plavajoce trznice (kot je bila nekoc) na colnu pojedli nudle soup (juha z rezanci). Tudi rambutan, langhkon in mangostin (tajsko sadje) smo poizkusili. Sledilo je nakupovanje spominkov za domov.

Kacja farma je spet ponudila pravo predstavo. Gospod sef nam je razlozil znacilnosti kac, s katerimi so se rokovali njegovi varovanci. Povedal je tudi, katerih kac se je vredno na Tajskem izogibati.

Zvecer smo se pozabavali v rastavraciji Vientiane Kitchen (kdor bo v Bangkoku in si zeli prave Tajske zabave na kulturnem nivoju, naj se odpravi tja na vecerjo! Res fino!). Dekleta so nas spravila na noge, fantje pa v zrak... nasmeh

24.7.2012

Dan za zadnjo masazo, zadnjega Changa ali Liota, zadnjega SangSoma, zdnji Pad Tai, zadnje nakupe... Zvecer pa let nazaj v Slovenijo.

Comments (2)

Anonimni uporabnik 04.07.2012 23:37
Odlično, Petra!
Zaenkrat pozdravček s slovenske obale, v torek se pa vidimo na severu!
Miha
Anonimni uporabnik 07.07.2012 15:25
Petra
po opisu sodeč vidim, da ti ni dolgčas. Pazi nase in nas še naprej obveščaj o svojih dogodivščinah.
Lp, Mojca

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits