S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Dresden z okolico (4 dni)

2 nočitvi

1. dan (Ljubljana – Saška Švica):
Za odhod proti Dresdnu se zberem v večernih urah. Pot nas vodi mimo Maribora, Gradca, in Regensburga do mesteca Meißen, ki leži v bližini Dresdna.

2. dan (Saška Švica – Pillnitz – Dresden) – nočitev:
Pred prispetjem na cilj se ustavimo na eni izmed bencinskih črpalk z gostinsko ponudbo, kjer se nekoliko okrepčamo in osvežimo. Da si za dobro jutro malo pretegnemo noge, se sprehodimo po narodnem parku »Saška Švica«. Že samo ime pove, na kaj nas bo spominjala pokrajina, ko bomo pohajkovali po kamnitem mostu visoko nad dolino reke Elbe.

Sledi ogled ogromnega dvorca Pillnitz, kjer se sprehodimo po grajskih vrtovih tik ob reki Elbi, nato pa nas čaka verjetno najbolj romantičen del ekskurzije: z ladjo se zapeljemo po Elbi mimo več mogočnih graščin in vinogradov do uro in pol plovbe oddaljenega Dresdna, glavnega mesta nemške dežele Saške. Mesto je bilo ob koncu druge svetovne vojne skoraj povsem uničeno, a kasneje obnovljeno in danes lahko znova opazujemo njegovo krasno silhueti ob reki Elbi. Sprehodimo se čez center mesta, ki so ga v 18. stoletju zaradi svoje bogate kulture imenovali kar »severne Firence«. Tu vas bo čakalo nekaj samostojnih nalog, povezanih z odkrivanjem zgodovine in kulture samega mesta.

Popoldne se namestimo v hostlu v Dresdnu, zvečer pa mesto obiščemo še v soju nočnih luči.

3. dan (Dresden – Meißen – Praga) – zajtrk, nočitev:
Po zajtrku si Dresden ogledamo še skupaj pod vašim strokovnim vodstvom, ko nam bo vsaka skupina predstavila svoje ugotovitve. Nato se odpeljemo do mesta Meißen, ki je svetovno znano po izdelovanju visokokvalitetnega porcelana in obiščemo muzej porcelana, kjer razstavljajo izdelke iz meißenskega porcelana od 17. stoletja naprej.

Od tu nas čakata dve uri vožnje do Prage, kamor prispemo v popoldanskih urah in se namestimo v hostlu. Zvečer se peš sprehodimo do centra »Zlatega mesta« in si tako ustvarimo prvi vtis o češki prestolnici.

4. in 5. dan (Praga – Velenje) – zajtrk:
Po zajtrku nas čaka podrobnejše spoznavanje mesta: od trga Pohořelec se sprehodimo do največjega gradu na svetu, kjer počakamo menjavo straže, sprehod pa nato nadaljujemo čez park Letna do Staromestskega in naprej do Vaclavovega trga.

Tu bo čas za kosilo, nato pa se vkrcamo v avtobus in se mimo Dunaja, Gradca in Maribora vrnemo v Velenje.

 

CENA: od 145 EUR (ob udeležbi vsaj 45 oseb, na vsakih 15 oseb potuje en spremljevalec brezplačno)

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana – Dresden z okolico – Praga – Ljubljana
  • enkrat nočitev z zajtrkom v hostlu v Dresdnu in enkrat v Pragi
  • vse oglede po programu brez vstopnin
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • spremljanje potovanja
  • stroške organizacije potovanja in DDV

MOŽNA DOPLAČILA:

  • vožnja z ladjico po Elbi
  • Vstopnina v muzej porcelana
  • vstopnina v dvorec Pillnitz

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits