S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Sarajevo, Mostar in Jajce (3 dni)

2 nočitvi

PROGRAM POTOVANJA

GALERIJA

1. dan (Ljubljana – Sarajevo):
Proti Sarajevu se odpeljemo v poznih večernih urah. Nočna vožnja mimo Zagreba in Slavonskega Broda do Sarajeva.

2. dan (Sarajevo) – nočitev z zajtrkom:
V Sarajevo prispemo v zgodnjih jutranjih urah. Najprej se za dobro jutro sprehodimo do izvira reke Bosne, kjer uživamo v naravi in občudovanju še avstro-ogrske ureditve parka v okolici. Nato se podamo na ogled mesta, kjer se prepleta arhitektura vzhoda in zahoda in kjer so še vedno na vsakem koraku vidne posledice vojne. Sprehodimo se po dobro znani Baščaršiji, čez Principov most, ogledamo si Begovo džamijo, Viječnico… IMG_6140.JPGSarajevo je značilno tudi po prepletu treh verstev: v neposredni bližini stojijo džamija, katoliška in pravoslavna cerkev. Povzpnemo se nad mesto do stare utrdbe in opazujemo mesto iz ptičje perspektive. Na Baščaršiji bo čas za kosilo in ne bo ga vegetarijanca, ki ga ne bi premamil vonj čevapov, bureka ali pa (no, dobro) sirnice. Poskusimo lahko tudi odlično pravo bosansko kavo.

Po poznem kosilu se zapeljemo do hotela, se nekoliko osvežimo in se malo odpočijemo. Zvečer se odpeljemo v center, da vidimo pravi sarajevski utrip še v nočnem času.

3. dan (Sarajevo – Mostar – Sarajevo):
Odidemo na celodnevni izlet v dolino Neretve. Najprej se odpeljemo do Mostarja, ki s svojo slikovito lego ob Neretvi privablja številne turiste: sprehodimo se čez Stari most, ki je bil leta 1993 porušen in kasneje obnovljen in če imamo srečo, vidimo »predstavo« lokalnih domačinov, kako skačejo v z mostu. Ogledamo si še samo mesto s Karadoz-Begovo džamijo ter si privoščimo kavo in kosilo na »kojundžiluku«.

Na poti nazaj proti Sarajevu se ustavimo v Jablanici, kjer je med 2. svetovno vojno potekala velika bitka na Neretvi (pogosto zaradi svoje humanosti imenovana bitka za ranjence) in na katero spominja takrat porušeni most.

Po poznopopoldanskem povratku v prestolnico Bosne in Hercegovine bo čas za samostojne oglede in sprehode po mestu.

IMG_6087.JPG4. dan (Sarajevo – Jajce – Ljubljana):
Po zajtrku se odpeljemo na Dobrinjo, kjer se nahaja podzemni tunel iz zadnje vojne. Tunel je bil edini izhod iz obkoljenega Sarajeva.

Pot nazaj proti domu nas vodi mimo Jajca, ki velja za enega najbolj slikovitih mestec v Bosni. V Jajcu se je pisala zgodovina Jugoslavije med 2. svetovno vojno. Obiščemo muzej AVNOJa, ki se nahaja v prav tisti stavbi, kjer je leta 1943 potekalo drugo zasedanje. V Jajcu pojemo še kosilo in se odpeljemo mimo Banja Luke in Zagreba proti domu, kamor prispemo pozno zvečer.

 

CENA: od 115 EUR (ob udeležbi 45 oseb, na vsakih 15 oseb potuje en spremljevalec brezplačno)

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana – Sarajevo – Mostar – Sarajevo – Jajce – Ljubljana
  • dvakrat nočitev z zajtrkom v hostlu ali hotelu v Sarajevu v večposteljnih sobah
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • vse oglede po programu brez vstopnin
  • spremljanje potovanja
  • stroške organizacije potovanja

MOŽNA DOPLAČILA:

  • vstopnina v tunel (ok. 8 EUR)
  • vstopnina v muzej AVNOJa v Jajcu (2 EUR)

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits