S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Budimpešta (2 dni)

1 nočitev

PROGRAM POTOVANJA

1. dan (Ljubljana – Budimpešta) – nočitev z zajtrkom:
Iz Ljubljane odidemo okrog 4. ure zjutraj. Po vožnji mimo Murske Sobote in Blatnega jezera prispemo v Budimpešto okrog 10. ure.

Najprej si ogledamo predel Budim na zahodnem bregu reke Donave. Skozi Dunajska vrata se povzpnemo na grajski grič, si ogledamo Ribiški dvorec, Matijevo cerkev, področje stare palače in nasploh opazujemo krasen razgled na sosednji breg Donave – Pešto in mostove, ki povezujejo oba dela mesta. Čez Szechenyi lanchid (Verižni most) se sprehodimo na drugo stran Donave v strogi center mesta. Med potjo vidimo parlament, baziliko Sv. Štefana, Roosveltov trg, mestno tržnico, vedno polno in živahno ulico Vaci… Tu si vzamemo čas za kosilo ali odlično Doboš torto.

V popoldanskem času se zapeljemo do prenočišča in se nekoliko odpočijemo. Zvečer sledi povratek v center mesta, kjer bo čas za samostojno večerjo in raziskovanje mesta in bregov Donave z znanimi mostovi.

2. dan (Budimpešta – Ljubljana):
Obisk Budimpešte se ne sme zaključiti brez namakanja v tradicionalnih budimpeštanskih termah, zato se tudi mi po zajtrku odpeljemo do parka Varosliget, kjer se nahaja eno izmed sicer mnogih mestnih termalnih kopališč. Pred kopanjem v Szechenyi termah si ogledamo mestni park in enega največjih spomenikov v Budimpešti.

Po kopanju se z metrojem zapeljemo do ulice Vaci, kjer bo čas za kosilo in zadnji sprehod čez center mesta. V popoldanskem času nas avtobus odpelje do svojevrstnega parka Szobor, kamor so madžarske oblasti po padcu komunizma »pospravile« vse kipe nekoč velikih voditeljev in ostale spomenike iz časa socializma.

Po ogledu parka nas čaka vrnitev mimo Blatnega jezera, Murske Sobote in Maribora do Ljubljane, kamor prispemo v poznih večernih urah.

 

CENA: od 75 EUR (ob udeležbi 45 oseb, na vsakih 15 oseb potuje en spremljevalec brezplačno)

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana – Budimpešta – Ljubljana
 • enkrat nočitev z zajtrkom v penzionu ali hostlu v Budimpešti v večposteljnih sobah
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • vse oglede po programu brez vstopnin
 • spremljanje potovanja
 • stroške organizacije potovanja in DDV

MOŽNA DOPLAČILA:

 • vstopnina v toplice (12 EUR)
 • vstopnina v narodno galerijo (4 EUR)
 • vstopnina v židovski muzej (2,5 EUR)
 • vstopnina v "labirint" - sistem jam pod gradom (šolske skupine 4,2 EUR, ostali 5,7 EUR)
 • vstopnina v Ribiški dvorec (2,5 EUR)

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits