S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Kanarski otoki (9 dni)

9 dni/7 noči

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan (Ljubljana – Tenerife):
Z letalom bomo prispeli na Tenerifo in se nastanili na južnem delu otoka, ki ima največ sonca. Po krajšem počitku bomo pričeli s spoznavanjem bližnje okolice. Ta dan boste imeli tudi prvič na izletu priložnost izkusiti kopanje v Atlantskem oceanu, ki ima na tem delu Tenerife prijetno temperaturo (okoli 20 °C) preko celega leta.

2. dan (Izlet s kombijem: krožna tura po otoku):
Odkrili bomo številne različne obraze, ki jih ponuja otok, saj se bomo odpravili na turo po otoku in v enem dnevu obkrožili cel otok. Na celodnevnem potovanju bomo začutili raznolikost otoka na sledeč način: ustavili se bomo na prekrasnih razglednih točkah, imeli bomo možnost obiskati plaže, kjer se večinoma kopajo samo domačini, privoščili si bomo kosilo v lokalni restavraciji in tako pobližje spoznali kulinariko Kanarskih otokov, vseskozi bomo imeli priložnost občudovati rastlinstvo, ki se je razvilo na izoliranih Kanarskih otokih (najbolj znan predstavnik je tako imenovano zmajevo drevo). Ob primernih pogojih bomo imeli možnost zaključiti dan ob sončnem zahodu na zahodni strani otoka in še mnogo več drobnih podrobnosti.

3. dan (pohodniško-kopalni dan: obisk vasice Masca – Tenerifski Machu Picho; pohodniški spust skozi sotesko/kanjon – barranco do morja; vožnja z taxi ladijco ob najvišjih klifih na otoku):
Dan bomo pričeli zgodaj, saj bo pred nami celodnevni izlet, ki ga bomo začeli z zajtrkom v še zaspani in odročni vasici Masca. V Masci brez množice turistov se zaradi spokojne tišine včasih zazdi, da lahko slišimo bitje svojega srca. Po jutranjem okrepčilu bomo pričeli s spuščanjem po soteski/kanjonu (barranco) proti plaži Masca (Playa de Masca). Pot nas bo vodila po starodavnih tako skritih poteh, da jih niso našli niti gusarji. Soteska zna narediti velik vtis, saj je v nekaterih predelih globoka preko 200 m, na dnu soteske/kanjona pa nas bo pričakala plaža z izjemno čistim morjem. Po sprostitvi ob plavanju nas bo taxi-ladijca zapeljala do kraja Los Gigantes. Spotoma si bomo lahko ogledali »velikane« Tenerifov – klife poznane po svoji izjemni višini, zato so jih poimenovali Los Gigantes – velikani.

4. in 5. dan (dvodnevni pohodniški dan: vzpon na najvišji vrh Španije-3718 m visok vulkan El Pico Del Teide, nočitev na 3200 m nadmorske višine):
Četrti in peti dan bosta namenjena osvojitvi »strehe« Španije – 3718 m visokega El Teide-ja. Do izhodiščne točke bomo med vožnjo iz obale po zaviti gorski cesti opazovali številne zanimivosti. Peljali se bomo mimo najvišje ležeče vasice v Španiji – Vilaflor, predvsem pa bomo občudovali in poslikali izjemno pokrajino, ki obkroža vrh vulkana. Pokrajino je izoblikoval vulkan in se zaradi značilne podobe imenuje tudi »mesečeva pokrajina«, saj se nam bo za trenutek morda zazdelo kot, da smo na luni. Naš pohod bomo pričeli na nadmorski višini 2000 m v nacionalnem parku El Teide. Pot nas bo vodila preko vulkanske pokrajine proti zatočišču (Refugio) na 3200 m, kjer bomo prenočili in uživali v »aklimatizaciji med nebom in zemljo« v primeru dobre vidljivosti se nam bo odprl pogled na gorsko verigo Las Canadas, Fortalezo in ostale dele otoka.  Na poti do zatočišča bomo lahko občudovali številne vulkanske pojave npr. tako imenovana Teide-jeva jajca (huevos del teide). Najbolj zagreti se bodo lahko povzpeli na vrh opazovati sončni zahod že prvi dan ostali pa se bodo spočili v zatočišču in se pripravili za naslednji dan.

V zgodnjih jutranjih urah se bomo po jutranjem čaju še v temi odpravili proti vrhu. Pri hoji ob soju svetilk bomo lahko opazovali kako se na vzhodu počasi pričenja nov dan in kako ugašajo zvezde proti zahodu. Vrh bomo poizkušali doseči še pred sončnim vzhodom in z nestrpnostjo bomo pričakovali trenutek, ko nas bo pozdravil prvi sončni žarek novega dne. Ob primernem vremenu bomo lahko občudovali fantastičen naravni pojav, ki se imenuje La sombra del Teide - Teide-jeva senca. Po krajšem počitku in uživanju na vrhu bomo počasi sestopili nazaj proti izhodiščni točki. V popoldanskih urah pa bomo že imeli priložnost zaplavati v morju v bližini našega apartmaja.

6. dan (športni dan v objemu atlantskega oceana – SRFANJEEEEEE…):
Tenerife je med drugim poznan kot odličen kraj za ljubitelje valov, ki jih na otok prinese atlantski ocean, zato bomo šesti dan izkoristili za športne aktivnosti v vodi. Prelevili se bomo v `srfarje` na valovih, saj bo ta dan namenjen za izvedbo male šole srfanja na valovih. Najeli bomo vso potrebno opremo učitelj srfanja pa nam bo na sproščen način razložil osnovne korake tega atraktivnega športa. Seveda bomo osvojeno znanje preizkusili tudi v vodi in se ob tem pristno zabavali…J  Kdo ve mogoče se boste na Tenerifi celo prvič v življenju zapeljali s pomočjo energije oceana. In zelo pomembno je vedeti, da je najboljši srfar na valovih tisti, ki se ob tem najbolj zabava…J

7. dan (odkrivanje podvodnega sveta Tenerifov in pohodništvo – šnorklanje z želvami, ogled plaže hipijev):
Najeli bomo opremo za cevkanje (šnorklanje) in se odpravili v zalivček, kjer je običajno možno plavati z želvami velikankami, ki so stalno prisotne na Kanarskih otokih. Poleg želv bomo lahko opazovali še ostalo bogato podvodno življenje. Po zaužitju morja se bomo odpravili na krajši pohod po zanimivi »divji obali« na južni strani Tenerife. Med drugim bomo lahko videli jame v katerih so svoj bivalni prostor našli prvotni prebivalci otoka, dandanes pa jih še vedno uporabljajo hipiji. Po ogledu obale s klifi in plaže hipijev bomo prišli do majhne ribiške vasice kjer bomo imeli možnost, da si privoščimo Tenerifsko ribjo večerjo.

8. in 9. dan (Tenerife – Slovenija):
Čas za zadnjo sprostitev, namakanje v Atlantskem oceanu, nakupe spominkov… Nato pa na letališče in hop proti domu.

 

CENA: od 780 EUR (od udeležbi vsaj 15 oseb, en spremljevalec potuje brezplačno)

Cena vključuje:

 • povratno letalsko karta iz bližnjega letališča na Tenerife
 • prevoz do bližnjega letališča in nazaj
 • 6 nočitev na Tenerifi v dvosobnih apartmajih (dvoposteljne sobe) v apartmajskem
 • kompleksu in 1 nočitev v zavetišču (Refugio) na El Teide-ju
 • vse izlete po programu
 • vse prevoze na destinaciji
 • vstopnina v narodni park El Teide
 • izposojo opreme za šnorklanje
 • osnovne popotne fotografije
 • spremljanje potovanja
 • stroške organizacije potovanja in DDV

 

V ceno ni vključeno:

 • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini
 • dodatni izleti in aktivnosti izven programa
 • hrana in pijača
 • zavarovanje rizika odpovedi: 3,61% ali 5,05% celotne cene aranžmaja

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits