S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Nizozemska in Belgija (8 dni)

5 nočitev

PROGRAM POTOVANJA

GALERIJA

1. dan (Ljubljana - Nizozemska):
Za odhod se zberemo ob 17. uri in odrinemo na dolgo pot proti Nizozemski mimo Jesenic, Salzburga, Nürnberga, Frankfurta in Kölna.

2. dan (Hoge Veluwe – Utrecht) – nočitev z zajtrkom:IMG_6933.JPG
Zjutraj se zbudimo na Nizozemskem in se nekoliko osvežimo in pozajtrkujemo na eni izmed bencinskih črpalk. Ker se celo noč nismo premaknili s sedežev avtobusa, si najprej vzamemo čas za razgibavanje: pri vhodu v narodni park Hoge Veluwe si sposodimo kolesa in park raziščemo po kolesarskih poteh. Park je sicer znan po svoji gričevnati pokrajini (za Nizozemsko prava redkost), še vedno številčnih divjih živalih, urejenih poteh in raznolikosti v rastlinstvu. V parku stoji eden najlepših nizozemskih umetnostnih muzejev, ki ga obvezno obiščemo.

Po kolesarskem izletu se odpeljemo do živahnega univerzitetnega mesta Utrecht, znanega po univerzi in legi ob dveh rečnih kanalih, ki sta vedno polna prometa, njuno obrežje pa je posejano z gostilnicami. Sprehodimo se čez center mesta in si privoščimo pozno kosilo.

Zgodaj zvečer se odpeljemo naprej do našega prenočišča in ker smo verjetno vsi utrujeni, pademo v postelje nekoliko bolj zgodaj.

3. dan (Amsterdam) – nočitev z zajtrkom:
Najprej se ustavimo v brusilnici diamantov, Amsterdam je namreč eden največjih centrov za brušenje in trgovanje z dragimi kamni. Nato se sprehodimo od železniške postaje mimo trga Dam s kraljevo palačo in Nieuwe Kirk (novo cerkvijo), zavijemo čez najstarejši del mesta in nato naprej do vedno živega trga Leideplein. Obiščemo Rijksmuseum, kjer se nahaja največja nizozemska zbirka umetniških del (po želji lahko obiščemo tudi Van Gogh Museum).

Kosilo si privoščimo na največji tržnici v Amsterdamu Albert Cuypmarkt. Po kosilu se namesto počitka vkrcamo na ladjo in se zapeljemo po kanalih Amsterdama, tako da mesto vidimo še iz njegove »osnovne perspektive«. Sledi nekaj prostega časa za samostojne oglede in sprehode po mestnem jedru.

Večera ne zaključimo brez obiska rdeče četrti in opazovanja številnih (včasih tudi bizarnih) uličnih umetnikov na trgu Leidseplein.

4. dan (Texel) – nočitev z zajtrkom:
IMG_7064.JPGČaka nas celodnevni izlet na Texel, največji otok na Nizozemskem (če odštejemo polderje, ki jih obkrožajo kanali). Ker ne moremo mimo najpopularnejšega prevoznega sredstva na nizozemskem – kolesa seveda, ga tudi mi uporabimo za naše raziskovanje otoka. Najprej se zapeljemo do največjega kraja na otoku Den Burg, kjer si vzamemo čas za kosilo. Sledi kolesarjenje do zahodne obale otoka, do vasi Den Hoorn, kjer kolesa parkiramo in se še malo sprehodimo. Pot nas vodi čez narodni park Duinen Van Texel po pokrajini, skoraj podobni savani in med dolgodlakimi kravami do obale severnega morja. Od tam se vrnemo po kolesa in odkolesarimo do trajekta, ki nas odpelje na celino.

Vrnitev z avtobusom v prenočišče in nočitev.

5. dan (Keukenhof – Enkhuizen – Amsterdam) – nočitev z zajtrkom:
Po zajtrku se odpeljemo nekoliko južno od Amsterdama do največjega parka cvetja na svetu Keukenhof in se sprehodimo med milijardami pisanih cvetlic. V popoldanskem času obiščemo vas Enkhuizen, kjer domuje največji nizozemski muzej na prostem in prikazuje tipično arhitekturo in obrti.

Vrnemo se do prenočišča, kjer se nekoliko osvežimo in odpočijemo. Zvečer nas čaka večerno-nočni obisk Amsterdama. Na voljo bo nekaj prostega časa, odhod proti prenočišču pa je načrtovan v poznih večernih urah.

6. dan (Delft – Haag – Bruselj) – nočitev z zajtrkom:
Po zajtrku začnemo z vožnjo proti jugu. Najprej se ustavimo v mestecu Delft, ki je svetovno znano po svojem modrem porcelanu, katerega izdelujejo in poslikavajo že stoletja na tradicionalen način. Nato se odpeljemo do nizozemskega upravnega središča Den Haag, ki ga večina pozna po sodišču za vojne zločine. Mesto leži ob morju, zato se sprehodimo ob obali, pogumni pa lahko tudi skočijo v sicer mrzlo Severno morje.

Nadaljujemo z vožnjo proti Bruslju, kamor prispemo v zgodnjih večernih urah. Po namestitvi v hotelu se sprehodimo čez vedno živi center mesta: ogledamo si trg Grand Place, kip Maneken Pis, borzo in mestno hišo… Večerjamo lahko v eni izmed neštetih restavracij v centru.

7. in 8. dan (Bruselj – Ljubljana):
Z avtobusom se odpravimo na ogled širšega mestnega jedra: ustavimo se pred evropskim parlamentom in evropsko komisijo, se sprehodimo skozi mestna vrata in park ter se odpeljemo do zgradbe Atomium, ki je bila postavljena v mestu za svetovno razstavo Expo. Po ogledu bo v centru mesta čas za kosilo in zadnje nakupe spominkov, okrog 15. ure začnemo z vožnjo proti domu. Prihod v domovino je predviden v jutranjih urah naslednjega dne.

OPOMBA: Na Nizozemskem spimo vse dni v istem prenočišču in z avtobusom obiščemo vse kraje, razdalje so namreč majhne.

 

CENA: od 320 EUR (ob udeležbi 45 oseb, na vsakih 15 oseb potuje en spremljevalec brezplačno)

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana – Nizozemska – Belgija – Ljubljana
 • štirikrat nočitev z zajtrkom v hostlu ali hotelu v okolici Amsterdama in enkrat v Bruslju v večposteljnih sobah
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • vse oglede po programu brez vstopnin
 • spremljanje potovanja
 • stroške organizacije potovanja in DDV

MOŽNA DOPLAČILA:

 • vstopnina v Rijksmuseum (odrasli 12,5 EUR, do 17. leta brezplačno)
 • vožnja z ladjico po kanalih (13 EUR)
 • vstopnina v Keukenhof (12,5 EUR, do 17. leta 8,5 EUR)
 • vstopnina v muzej v Enkhuiznu (13 EUR, srednješolci 7 EUR)
 • vstopnina v narodni park Hoge Veluwe (15 EUR)

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits