S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Potovanja 2016/2017

Tajska novo leto

20.12.16- 3.1.2017, 15 dni

NOVO LETO na toplem

več ...

Informacije in prijave:
0590 14985 ali 051 305 218

info@patos.si

Vabimo vas v našo poslovalnico na naslovu Koprska 94, 1000 Ljubljana

Prikaži večji zemljevid


Želite, da vas obveščamo o novostih in akcijah? Ne zamudite ničesar! Vaš naslov bomo uporabili izključno za namene obveščanja in ne bo posredovan tretjim osebam.

Sarajevo (2 dni)

1 nočitev

PROGRAM POTOVANJA

GALERIJA

1. dan (Ljubljana – Sarajevo):
Proti Sarajevu se odpeljemo v poznih večernih urah. Nočna vožnja mimo Zagreba in Slavonskega Broda do Sarajeva.

IMG_6240.JPG2. dan (Sarajevo) – nočitev z zajtrkom:
V Sarajevo prispemo v zgodnjih jutranjih urah in se takoj podamo na ogled mesta, kjer se prepleta arhitektura vzhoda in zahoda in kjer so še vedno na vsakem koraku vidne posledice vojne. Sprehodimo se po dobro znani Baščaršiji, čez Principov most, ogledamo si Begovo džamijo, Viječnico… Sarajevo je značilno tudi po prepletu treh verstev: v neposredni bližini stojijo džamija, katoliška in pravoslavna cerkev. Povzpnemo se nad mesto do stare utrdbe in opazujemo mesto iz ptičje perspektive. Na Baščaršiji bo čas za kosilo in ne bo ga vegetarijanca, ki ga ne bi premamil vonj čevapov, bureka ali pa (no, dobro) sirnice. Poskusimo lahko tudi odlično pravo bosansko kavo.

Po poznem kosilu se zapeljemo do hotela, se nekoliko osvežimo in se malo odpočijemo. Zvečer se še enkrat odpeljemo v center, da vidimo pravi sarajevski utrip še v nočnem času.

3. dan (Sarajevo – Ljubljana):
Po zajtrku se odpeljemo na Dobrinjo, kjer se nahaja podzemni tunel iz zadnje vojne po razpadu Jugoslavije. Tunel je bil edini izhod iz obkoljenega Sarajeva. Po sprehodu po podzemnem rovu se sprehodimo do izvira reke Bosne, kjer bomo uživali v naravi in občudovanju še avstro-ogrske ureditve parka v okolici.

Sledil bo povratek proti domu s postankom za kosilo nekje ob poti. Mimo Slavonskega Broda in Zagreba se vrnemo v Ljubljano pozno zvečer.

 

CENA: od 80 EUR (ob udeležbi 45 oseb, na vsakih 15 oseb potuje en spremljevalec brezplačno)

CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz s turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana – Sarajevo – Ljubljana
  • enkrat nočitev z zajtrkom v hostlu ali hotelu v Sarajevu v večposteljnih sobah
  • osnovno nezgodno zavarovanje
  • vse oglede po programu brez vstopnin
  • spremljanje potovanja
  • stroške organizacije potovanja

MOŽNA DOPLAČILA:

  • vstopnina v tunel

2024 Patos - Vse pravice pridržane

patos
lbt
solski
NoLimits